search-icon

Værket bag Rundt om Holberg

Holberg_banner_høj.jpg

Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22

Rundt om Holberg har sit udspring i bogværket Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22, som er udgivet i et samarbejde mellem Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og Aarhus Universitetsforlag. Heri er teksterne gengivet i moderne retskrivning, så de kommer nutidens læsere i møde – med Holbergs egne ord, men uden vanskelige stavemåder. De latinske tekster er nyoversat til dansk.

Alle links til Holbergtekster på Rundt om Holberg går til holbergsskrifter.dk (Ludvig Holbergs Skrifter), som rummer hele Ludvig Holbergs omfattende forfatterskab, og som er resultatet af et stort samarbejdsprojekt mellem Universitetet i Bergen og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. Her finder man alle Holbergs originaltekster med noter og indledninger, suppleret med de moderniserede eller nyoversatte tekster fra bogudgavens 22 bind.

Rundt om Holberg er der altid linket til de moderniserede versioner. Dog er ikke alle teksterne på holbergsskrifter.dk blevet ortografisk moderniseret, så i nogle tilfælde må man læse teksterne med de oprindelige 1700-talsstaveformer.

Du kan købe dele af eller hele udgivelsen Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22 på: https://unipress.dk/bogserier/holberg-ludvig-holbergs-hovedv%C3%A6rker-1-22/

 

Udklip_skygge2.PNG

Holberg · Et udvalg

Holbergtekster markeret med linket/ikonet Holberg · Et udvalg angiver at teksten findes i etbindsudgaven Holberg · Et udvalg, der præsenterer en lang række højdepunkter fra Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22. 

Du kan købe Holberg · Et udvalg på: https://unipress.dk/udgivelser/h/holberg-et-udvalg/